BARTIN / MERKEZ - Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Şbt

Deyimler bir dilin zenginliğinin göstergesidir. Atasözleri ise bir ulusun tecrübelerini yansıtır. Türkçe, deyimler ve atasözleri açısından oldukça zengin bir dildir. Eğitimde ise görsel materyaller kalıcı öğrenmede oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle soyut ve mecaz kavramlar içeren deyimler ve atasözleri anlama ve yorumlama açısından kimi zaman zorluk yaşatmaktadır.

Okulumuz öğrencileri deyim ve atasözleri ile ilgili etkiliklere katılım sağladılar.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kaşgarlı Mahmut'un Divanü Lügati't Türk eserinde bulunan sözcükleri öğrencilerimizin öğrenebilmesi için 'Anlamını Bul' etkinliği düzenlendi.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamından okulumuzda "Safahat Okumaları ve Sözlük Çalışması" yapıldı.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulayacağımız Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi Dilimizn Zenginlikleri Projesi Eylem Planı

Ock

AMAÇ:  "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Bu projenin amacı, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.

Proje, 2023 yılında başlatılmış ve tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsamaktadır. Proje kapsamında, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin aşağıdaki kazanımlar elde etmesi hedeflenmektedir.

Proje, öğrencilerin dil bilincini geliştirmeye ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından önemli bir projedir.