BARTIN / MERKEZ - Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi

"ZİLSİZ OKUL"

Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi 18 Aralık 2017’den itibaren karar alarak zilsiz sisteme geçti. Öğrencilerde özdenetimi geliştirmek kontrolün kendilerinde olduğunu vurgulamak amacıyla zilsiz eğitim sistemine geçilen okulda öğrenciler buna kısa sürede uyum sağladı.

Okulda dersin başlangıç ve bitişinde çalan zil uyarısından vazgeçilerek;  öğrencilere öz disiplin, otokontrol ve sorumluluk kazandırmak amacıyla zilsiz sisteme geçildi.

Bu uygulama ile öğrencilerin zil koşullandırması ve zile karşı şartlı refleksten kurtulmaları amaçlanırken, proje kapsamında okul koridorlarına saat asıldı. Öğrenci ve öğretmenler artık zil çalmazken daha kontrollü davranarak herhangi bir uyarı olmaksızın kendi istekleriyle derse giriyor.  Öğrenciler bu uygulama ile bir yandan da zil sistemi bulunmayan üniversite hayatına hazırlanıyor.

Öte yandan zil sesi nedeniyle oluşan gürültü kirliliği de ortadan kalktı.

Yayın: 08.01.2018 - Güncelleme: 08.01.2018 23:09 - Görüntülenme: 891